Dogs of the Dow - Maar dan van de AEX/AMX
19-4-2017

The Tigers of Dividendpagina

Kent u de website Dogs of the Dow? Het is een aandelenselectie methode om alleen maar aandelen te selecteren met een hoge dividendrendement. De methode is relatief simpel, nadat de aandelenbeurs sluit op de vaste datum van het jaar worden de 10 aandelen met het hoogste dividendrendement geselecteerd. De 10 aandelen worden gelijkmatig in portefeuille genomen. Daarna worden de "Dogs of the Dows" voor 1 jaar aangehouden. Ieder jaar volgt weer hetzelfde proces op dezelfde datum.

Als je een gemakkelijke manier wilt hebben om aandelen te selecteren, zoek dan niet verder. Eenmaal per jaar een selectie maken en uw Dogs of the Dows portefeuille is weer klaar. 

Om de kosten zo laag mogelijk te houden kunt u het beste uw portefeuille aanhouden bij een discount broker zoals bijvoorbeeld deGiro.nl of Binck.nl. Er is geen noodzaak om een dure bank hiervoor te gebruiken omdat u al precies weet welke aandelen u wilt kopen. 

Hier op Dividendpagina.nl hebben wij nu The Tigers of Dividendpagina. We hebben 10 aandelen geselecteerd met het hoogste dividendrendement en deze gelijkelijk aangekocht. Eenmaal per jaar zullen wij onze portefeuille herzien en eventueel nieuwe aankopen doen.

Voorwaarden aankoop:

  • Niet meer dan 2 fondsen uit dezelfde sector.
  • Fondsen waarvan wordt verwacht dat ze het dividend niet kunnen opbrengen voor het volgende jaar worden niet aangekocht.

Pupies of the Dow

Op de website http://www.dogsofthedow.com is er een manier gevonden die zelfs nog hogere rendementen geeft. De Pupies van de Dow hebben sinds 1973 zelfs een gemiddelde jaarlijkse rendement van 20,9% gehaald. De methode bestaat hieruit dat van de 10 Dogs de 5 aandelen met de laagste aandelenprijs worden geselecteerd, deze worden Pupies genoemd. De 5 pupies blijken een veel betere performance te hebben dan de 10 dogs.